Poletna prehrana z WOW faktorjem: Hitri in okusni recepti bogati s probiotiki
Datum objave Četrtek, 01 Junij 2023

Poletna prehrana z WOW faktorjem: Hitri in okusni recepti bogati s probiotiki

Poletje je idealen čas za uživanje v raznoliki in osvežilni hrani. Eden od načinov, kako v poletnih mesecih poskrbeti za svoje zdravje je, da v svojo prehrano vključiš probiotike. Probiotiki so koristne bakterije, ki podpirajo zdravje prebavnega sistema in imajo številne druge koristi za naše telo. 
Poleg s probiotiki bogate prehrane je za ohranjanje ravnovesja črevesne flore najbolj koristen dodatek probiotikov v obliki kapsul, predvsem med poletnimi aktivnostmi, ki lahko vplivajo na našo prebavo. 
 
Najboljša oblika probiotikov v kapsulah je IMMUNOBIOTICS Premium BioLife, mi pa ti predstavljamo več razlogov, zakaj je še posebej uporaben v poletnih dneh:

  • Enostaven in praktičen: Probiotične kapsule je enostavno jemati in so primerne za potovanje ali aktivnosti na prostem. Z lahkoto jih nosiš s seboj in jih zaužiješ brez mešanja ali priprave posebnih obrokov.
  • Stabilen in dolgotrajen: Probiotične kapsule imajo običajno podaljšan rok uporabnosti in so dobre pri ohranjanju stabilnosti probiotičnih kultur. To pomeni, da bodo probiotiki v kapsulah ohranili svojo moč in učinkovitost tudi pri visokih temperaturah in spremembah pogojev shranjevanja, kar je pomembno v poletnih mesecih.
  • Natančen odmerek: Probiotične kapsule zagotavljajo natančen odmerek probiotičkih kultur, kar omogoča nadzor nad vnosom probiotikov. To je še posebej uporabno, ko si želimo poleti zagotoviti zadostno količino probiotikov za ohranjanje zdravja prebavnega sistema.
  • Zaščita pred soncem: Poletna sončna svetloba lahko negativno vpliva  na probiotične kulture. Probiotične kapsule zagotavljajo dodatno zaščito pred sončno svetlobo, kar pomaga ohranjati žive kulture med transportom in shranjevanjem.
  • Posebna formula: BioLife je razvil posebno formulo, ki je odporna na želodčno kislino in prebavni proces. To pomeni, da lahko probiotične kulture preživijo pot skozi prebavni trakt in dosežejo črevesje, kjer lahko izkažejo svoje blagodejne učinke.


P.S. Do 18.6. ga lahko najdeš na neeeverjetnem 50% POPUSTU!

V nadaljevanju pa ti predstavljamo nekaj okusnih receptov za poletne napitke in jedi, bogate s probiotiki, ki te bodo osvežili in nahranili tvoje telo na najboljši možni način.

 

Smoothie z jagodičevjem in kefirjem:

Sestavine:
1 skodelica zmrznjenega jagodičevja (maline, borovnice, robide)
1 skodelica svežega kefirja
1 žlica medu
½ banane
Pest mandljev ali lešnikov (po želji)


Priprava:
Zamrznjeno sadje, kefir, med in banano zmešaj v multipraktiku, dokler ne dobiš gladke teksture. Po želji dodaj mandlje ali lešnike za dodaten okus in hranilne snovi. Postrezi v kozarcu in uživaj v tej osvežilni pijači, bogati s probiotiki.

 

Grški jogurt s sadjem in chia semeni:


Sestavine:
1 skodelica grškega jogurta
½ skodelice svežega ali zamrznjenega sadja (npr. jagode, ananas, breskve)
1 žlica chia semen
Med ali javorjev sirup za sladkanje (po želji)


Priprava:
V skledi zmešaj grški jogurt, sadje in chia semena. Po želji dodaj malo medu ali javorjevega sirupa, da bo zmes malo sladka. Pred serviranjem pusti, da se malo ohladi v hladilniku. Ta zdrava sladica je bogata s probiotiki in vlakninami, idealna za poletne dni.

 

Solata s fermentirano zelenjavo:


Sestavine:
Mešanica sveže zelenjave (solata, korenček, kumare, paprika)
Kislo zelje ali fermentirana zelenjava po izbiri
Olivno olje
Limonin sok
Sol in poper po okusu 


Priprava:
Svežo zelenjavo operi in po želji nasekljaj. Dodaj kislo zelje ali fermentirano zelenjavo po izbiri in nežno premešaj. Dodaj malo olivnega olja in iztisneno svež limonin sok. Začini s soljo in poprom po okusu. Ta osvežilna solata združuje svežino surove zelenjave z blagodejnimi probiotiki iz fermentirane zelenjave.

 

Probiotična kefirjeva limonada:


Sestavine:
2 skodelici sveže iztisnjenega limoninega soka
4 skodelice vode
1/4 skodelice medu ali javorjevega sirupa
1 skodelica probiotičnega kefirja
Sveže narezane rezine limone in listki mete za okras
Priprava:
V velikem vrču zmešaj limonin sok, vodo in med/javorjev sirup. Dodaj probiotični kefir in dobro premešaj. Postrezi v kozarcih z rezinami limone in listki sveže mete za dodatno aromo in okras.

 

Tropski smoothie s fermentiranim kokosovim mlekom:


Sestavine:
1 skodelica svežega ananasa, narezanega na kocke
1/2 skodelice zamrznjenega manga
1/2 skodelice fermentiranega kokosovega mleka
1/2 skodelice mandljevega mleka
1 žlica medu ali agavinega sirupa (po želji)
Kokosov čips ali sveža papaja za okras


Priprava:
V mešalniku zmešaj  svež ananas, zamrznjen mango, fermentirano kokosovo mleko, mandljevo mleko in med/agavin sirup. Mešaj, dokler ne dobiš gladke teksture. Postrezi v kozarcih in okrasi s kokosovim čipsom ali svežo papajo.

 

Te osvežilne recepte, bogate s probiotiki, zlahka vključiš v svojo poletno prehrano. Kombinacija okusnih napitakov in jedi s probiotiki ti bo v poletnih mesecih pomagala ohraniti ravnovesje črevesne flore in podpreti zdravje tvojega telesa. Uživaj v okusih in prednostih teh probiotičnih jedi, medtem ko uživaš v poletju!

Tvoj Kalček Team!
 

Sorodni izdelki
-50%
Immunobiotics Premium 60tbl BioLife
Brez mlekaBrez glutena
25,00 12,50 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU