Prednosti kalcija za lepoto, za katere še nisi slišal/a
Datum objave Petek, 05 Maj 2023

Prednosti kalcija za lepoto, za katere še nisi slišal/a

Je tvoja koža zadnje čase suha, tvoji nohti pa lomljivi in nagnjeni k pokanju? 
V tem primeru je ta blog samo za tebe!
Danes bomo govorili o mineralu, ki ga običajno povezujemo z močnimi kostmi in zobmi - kalciju. Ima pa pomembno vlogo tudi pri obnavljanju kože.
Zunanja plast kože vsebuje večino kalcija, pomanjkanje le tega pa lahko škoduje zdravju kože, zaradi česar je tvoja koža videti krhka in suha. 
V nadaljevanju ti bomo razkrili, kako kalcij pomaga pri obnavljanju kože in kako lahko z njim dosežemo bolj zdravo in lepšo kožo.

Podpira normalno rast kožnih celic

Kalcij je pomembna sestavina, ki podpira normalno rast kožnih celic. Ko je koža poškodovana, na primer zaradi opeklin ali ran, se telo odzove tako, da ustvari nove kožne celice za popravilo poškodb. Pri tem procesu nastajanja novih celic ima kalcij pomembno vlogo, saj pomaga pri njihovem razvoju in krepitvi.

Izboljša navlaženost kože

Kalcij ima pomembno vlogo pri vzdrževanju vodnega ravnovesja v telesu. Če koža ni dovolj hidrirana, lahko pride do suhe, razpokane in razdražene kože. Kalcij pomaga ohranjati kožo hidrirano, saj pomaga vzdrževati normalno delovanje kožne pregrade za vlago.

Izboljša elastičnost kože

Kalcij ima vlogo pri nastajanju kolagena, beljakovine, ki sestavlja približno 75% naše kože in ji daje elastičnost in čvrstost. Ko je koža poškodovana, je lahko proizvodnja kolagena motena. Kalcij lahko pomaga ohranjati normalno raven kolagena v koži in tako izboljša njeno elastičnost.

Kako lahko kalcij uporabimo za izboljšanje obnove kože?

Z naravnimi kremami ki vsebujejo kalcij

Kalcij se lahko uporablja na več načinov za izboljšanje obnove kože. Eden od načinov je uporaba kozmetičkih izdelkov, ki vsebujejo kalcij. Ti izdelki lahko pomagajo izboljšati navlaženost kože in povečajo njeno elastičnosti.

Prehransko dopolnilo Kalcij + Vitamin D3 Premium


 
Drugi način je uporaba prehranskih dopolnil, ki vsebujejo kalcij. Uživanje prehranskih dopolnil,  ki vsebujejo kalcij, prispevajo k izboljšanju zdravja kože. Kalcij se pogosto uporablja v kombinaciji z vitaminom D. Vitamin D pomaga pri absorpciji kalcija v telesu, zaradi česar je pomemben za zdravje kosti in zob, pa tudi za zdravje kože. Kalcij in vitamin D lahko skupaj izboljšata navlaženost kože in povečata njeno elastičnost.
Za to je idealno prehransko dopolnilo Kalcij + Vitamin D3 Premium BioLife, ki ga trenutno, do 15.5. lahko najdeš kar 50% znižanega!

Prehransko dopolnilo Kalcij + Magnezij + Cink + D3 Premium


 
Kalcij se lahko uporablja tudi v kombinaciji z drugimi sestavinami, ki blagodejno vplivajo na kožo. Na primer, kombinacija kalcija, magnezija in cinka lahko pomaga izboljšati navlaženost kože in obnoviti suho kožo. Odlično prehransko dopolnilo za to je Kalcij + Magnezij + Cink + D3 Premium BioLife.

Collagen Hair, Skin & Nails Premium


 
Kombinacija kalcija in kolagena lahko izboljša elastičnost kože in zmanjša videz gub. Prav to najdeš v prehranskem dopolnilu Hair, Skin & Nails Premium BioLife.

Zdrava hrana
 


Poleg tega je pomembno upoštevati, da ima lahko vnos kalcija s hrano tudi pozitiven učinek na zdravje kože. Kalcij najdemo v številnih živilih, vključno z mlečnimi izdelki, zeleno zelenjavo, kot sta brokoli in ohrovt, ter oreščki, kot so mandlji in lešniki. Redno uživanje teh živil lahko pomaga izboljšati zdravje kože.

 

Skratka, kalcij igra pomembno vlogo pri obnavljanju kože, izboljšanju hidracije in elastičnosti. Kalcij se lahko uporablja na več načinov za izboljšanje zdravja kože, vključno z uporabo kozmetičnih izdelkov, jemanjem dodatkov in vnosom kalcija s prehrano. Kombinacija kalcija z drugimi sestavinami lahko še izboljša njegov učinek na kožo. Če torej želiš izboljšati zdravje kože, ne pozabi na kalcij kot eno ključnih sestavin.

Tvoj Kalček Team 
 


 

Sorodni izdelki
Hair&Skin&Nails Premium 500ml Biolife
Brez mlekaBrez jajcBrez glutena
39,99 
-50%
Kalcij 450mg+Magnezij + Cink Premium 60tbl BioLife
Brez mlekaBrez jajc
25,00 12,50 
-50%
Kalcij 400mg+ Vitamin D3 5mcg Premium 60tbl BioLife
Brez mlekaBrez jajcBrez glutena
15,00 7,50 

Klub zvestih kupcev

S prijavo v klubu zvestih kupcev dobiš stalen popust od 6% do 12%, ki velja večno!

PRIDRUŽI SE KLUBU